понеділок, 14 березня 2016 р.

ПЕРШІ ТРЕНІНГИ «АГЕНТІВ ЗМІН» ЗАВЕРШЕНО!
03-03-2016
27 лютого завершилась перша серія тренінгів у рамках проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін». Протягом тижня, починаючи з 21 лютого, тренери Британської Ради в Україні працювали зі вчителями, яких було відібрано за результатами відкритого конкурсу в місті Києві, а також Львівській, Волинській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькіий, Дніпропетровській та Херсонській областях. Загалом 138 вчителів отримали змогу ознайомитись із сучасними методиками викладання англійської мови та новими трендами у навчанні.
На тренінгах обговорювались питання створення мотивації для успішного учіння та викладання, розвиток навиків критичного мислення в учнів, організація проведення уроку, визначення мети та завдань як для учнів так і для викладачів, складання планів уроків.
«Робота в парах, групах та командах сприяла створенню успішної атмосфери. Кожен учасник мав право на власну думку, жодна з яких не розглядалася  як правильна чи хибна, але така, яка має право на існування. Кожен вид діяльності, кожне  завдання обговорювалося, робилися висновки, ставилися запитання і знаходилися відповіді. Ми сперечалися, доводили свою точку зору, аргументували її, адже кожен з нас має великий досвід. На четвертий день роботи  стало очевидним, що ми всі почали погоджуватися і досягати спільної думки. Технології та методики, які запропонували координатори, дійсно можуть бути успішно застосованими, якщо вчитель стратегічно змалює нову модель викладання і відмовиться від своєї авторитарної ролі. На уроці центром всесвіту є учень, його потреби, його завдання і його мета. Вчитель лише допомагає учневі, показує можливі напрямки і додає йому віри у себе» - коментує Світлана Матис, учасник проекту з міста Львів.
До кінця навчального року вчителі, що пройшли курс навчання та повернулись до шкіл, будуть працювати за новими методиками – проводити відкриті уроки та тренінги для своїх колег. Тренери Британської Ради будуть відвідувати навчальні заклади, в яких працюють «агенти змін», допомагати та спостерігати за їх роботою.
«Слід відмітити, що курс навчання перевершив мої очікування. Це був насичений, продуктивний, корисний освітницький тренінг з новими Європейськими стратегіями та методами. Особливої значимості мало опрацювання мотивації, типів уроків та їх планування із застосуванням Таксономії Блума, що забезпечує навчання та виховання просунутої, конкурентно-спроможної особистості. Я вже застосувала нові підходи та методи навчання англійської мови на своїх уроках у 5-9 класах, і одразу побачила результат, піднесення, зацікавленість, активність, щасливі дитячі обличчя, побажання, щоб наступні уроки були такі ж цікаві» - коментує Галина Данилевська з міста Христинівка Чернівецької області.
Вчителів, що покажуть найкращі результати буде запрошено на другу тренінгову сесію, яка відбудеться в серпні. Метою її буде поглиблення і вдосконалення отриманих знань, після чого «агенти змін» отримають статус повноцінних самостійних тренерів.
«Під час першого тренінгу, 14 надзвичайно мотивованих та енергійних «агентів змін» Чернівецької області мали унікальну нагоду зануритися у світ інноваційних методів викладання англійської мови, запропонованих Британською Радою. В атмосфері творчої співпраці колеги-однодумці дізнавалися про нове у викладанні мови, переймали досвід, генерували ідеї, брали участь у колективному обговорення нестандартних ситуацій та шляхів їх подолання. Все це сприяло тому, що тренінг став саме тією поживною стравою, яку хочеться куштувати самому та з задоволенням частувати колег» - ділиться враженнями Олена Молодек з міста Чернівці.

Немає коментарів:

Дописати коментар